Skrotpræmie | Skrotbiler

Se hvor meget du kan få i skrotpræmie hos os

Priser leveret på vores plads i Hedensted:

Komplet skrotbil, leveret:                             3300 kr.

Komplet skrotbil, afhentet:                          2700 kr. 

Vil du vide hvad vi kan tilbyde for netop din bil?

Udfyld nedenstående formular og vi vender tilbage med en pris senest den næstkommende hverdag.


Du er velkommen til at indlevere din bil til skrot, uden forudgående aftale, alle hverdage 7.30 til 16.00

Husk at have Nemid/Mitid med så vi kan melde bilen til skrot på Borger.dk

Du behøver ikke at forberede noget hjemme fra, vi hjælper med det hele når du indleverer bilen.

Vores adresse er Frejasvej 5, 8722 Hedensted.

Vi tilbyder også afhentning af din skrotbil

Hvis bilen skal hentes max 50 km fra Hedensted, er priserne følgende:

Pris for komplet skrotbil afhentet: 2700 kr. 

Pris for komplet varevogn (3500kg) afhentet: 3200 kr.

Ovenstående priser er gældende ved afhentning i f.eks. Hedensted, Vejle, Horsens, Kolding, Fredericia, Middelfart, Juelsminde og Tørring. 

Vi afmelder din bil hos SKAT uden gebyr.

Oplyste priser er altså det du får udbetalt.

Vi tilbyder at udbetale hele beløbet kontant på stedet. Både ved afhentning og levering.

Se hvordan du melder din bil til skrot i videoen:

Sådan skrotter bilejeren digitalt

2022 ISO 14001 2015 DK thumbnail

Rossen Recycling Company er ISO14001 certificeret og godkendt modtager af skrotbiler.

Som bilejer i Danmark er det din pligt og dit ansvar at sørge for, at din bil bliver skrottet på en ansvarlig måde hos en certificeret og godkendt autoophugger, når din bil ikke længere er egnet til at køre på de danske veje.

Det er derfor essentielt at vælge det rigtige sted til indlevering af din skrotbil. Skrotbiler kan nemlig udgøre en forureningsfare. Hos Rossen Recycling Company er vi ISO14001 certificeret og miljøgodkendte, og vi kan altid garantere dig et hold af eksperter inden for håndtering af skrotbiler. En forkert håndtering kan betyde lækning af olie, benzin og andre væsker, som i værste tilfælde kan have en effekt på vores drikkevand og vandløb.

Hvad er en skrotbil?

Hvornår netop din bil er en skrotbil, kan variere lidt fra køretøj til køretøj. Der findes altså flere kriterier for, hvornår en bil anses som en skrotbil – og næste og sidste skridt er en skrotning.
En skrotbil er altså følgende;

  • Når dit køretøj ikke kan repareres, og det økonomisk set ikke kan forsvares at reparere den.
  • Hvis din bil ikke kan registreres uden forudgående syn. Det skyldes, at det ikke er lovligt at køre på de danske veje i en bil, der ikke er gået igennem syn. Det er kun tilladt at køre fra synshal til værksted og tilbage igen.
  • Når din bil har været afmeldt fra motorkontoret i mere end 6 måneder og stået ubrugt samtidig med, at der ikke er tegn på, at nogle former for igangsættelse er sat i værk.
  • Er dit køretøj ikke komplet, så anses dit køretøj, som var det påbegyndt skrotning – og altså som en skrotbil. Er det sagen, og har du 2 måneder senere ikke indregistreret dit køretøj, så er det kategoriseret som en skrotbil.
  • Og så er der selvfølgelig også den helt klassiske – så snart dit køretøj er indleveret ved en godkendt og registreret ophugningsvirksomhed, så anses den som en skrotbil.

Sådan gør du, når din bil skal skrottes

I Danmark er det ikke lovligt at have skrotbiler stående på egen ejendom. Har du derfor et køretøj, hvis næste skridt på rejsen er en skrotning, så er der nogle enkelte ting, som er din pligt at sørge for i den forbindelse.

Det første er, at du skal sørge for, at du får afleveret din skrotbil til en godkendt autoophugger. Hos Rossen Recycling Company er vi certificeret og godkendte inden for håndtering af skrotbiler. Vi forstår, at det kan virke uoverskueligt, når tiden er kommet til, at du skal skille dig af med dit køretøj. Derfor hjælper vi blandt andet også med at afmelde din bil hos SKAT uden nogle gebyrer. Vi hjælper dig igennem processen, så du i sidste ende skal gøre mindst muligt – og så du stadig føler dig tryg gennem hele processen.

Har du problemer med transportering af din skrotbil fra dit hjem, har vi også mulighed for at hjælpe dig med det. Vi kører og henter gerne biler omkring Hedensted området – og stadig med mulighed for udbetaling af skrotpræmie til dig.

At få udbetalt en skrotpræmie for noget, der alligevel ikke kan bruges, er som sød musik i de flestes ører. Men der er nogle krav til dit køretøj, som skal opfyldes, inden du glæder dig for meget.

Du kan ikke få skrotpræmie, hvis:

  • Dit køretøj har en totalvægt på over 3.500 kg
  • Dit køretøj er indberettet til mere end 9 personer – chauffør inkluderet.
  • Dit køretøj er afmeldt før den 1. juli 2000

Opfylder du kravene, har du ret til en skattefri skrotningsgodkendelse. Skrotningsgodkendelse er det samme som en skrotpræmie. Hos os finder du næsten altid de højeste priser ift. udbetaling. Det skyldes, at vi har stor fokus på, at der er så kort som muligt fra vores kunder til smelteværket. Den fysiske korte distance gør det muligt at hæve beløbene til din fordel, så du står med en skrotpræmie, der er højere end de fleste steder.

Når der er tale om en skrotpræmie, er det vigtigt at huske på, at det er den ejer, som sidst var registreret, der får skrotpræmien udstedt. Det er også den sidst-registrerede person, der skal underskrive attesten, som du får udleveret hos os, når dit køretøj kommer ind. Skulle I være ude for et særligt tilfælde, hvor den sidste registrerede ejer ikke har mulighed for at underskrive, så er det muligt at søge om dispensation, så du eller en anden får mulighed for at skrive under på ejers vegne. Skyldes det f.eks. sygdom hos registrerede ejer, vil du skulle kunne dokumentere det, og dermed vil tilladelsen kunne gives. Det gør man for at undgå eventuelle muligheder for snyd ift. skrotpræmie.

Har i som virksomhed, en større mængde skrot, så henviser vi til industriskrot.

Har du spørgsmål til skrotbiler og skrotpræmie, er du altid velkommen til at kontakte os.

Udbetaling af skrotpræmie

Vi afhenter din skrotbil

Køretøjer der kategoriseres som skrotbiler, er ofte i en sådan tilstand, at de hverken kan eller må køre. Derfor kan det som sagt hurtigt virke uoverskueligt at få din skrotbil til nærmeste autoophugger, så du kan få din skrotpræmie. For hvordan skal det lykkes, uden at det bliver en større omkostning?

Hos Rossen Recycling Company tilbyder vi afhentning af skrotbiler i en radius af 50 km fra Hedensted. Det betyder, at vi primært dækker et område af byer, der hedder; Hedensted, Vejle, Horsens, Juelsminde og Tørring.

Ønsker du, at vi skal hente din bil for dig, kan vi som minimum tilbyde dig 2500 kr for en komplet skrotbil. Du skal dog altid være velkommen til kontakte os og høre nærmere – eller benytte vores formular og få vurderet din skrotpræmie på din bil.